HKS

HKS je podjetje z več kot 40-letno tradicijo, ki se je v Nemčiji dokazalo kot eden najboljših proizvajalcev specialnih orodij za gradbene in delovne stroje, med njimi tudi za power tilte, rotoboxe in združeno – rototilte. Gre za v celoti nemški proizvod – vmesni del med bagrom in priključkom, ki omogoča zelo gibljiv in natančen premik priključnega dela.

Uporabnik se lahko odloči za že dobro poznan vmesnik power tilt, ki omogoča gibljivost priključka v levo ali desno smer vse do 180 stopinj. Druga možnost je rotobox, kar pomeni neskončno krožno vrtenje priključka v levo ali desno smer; združitev enega in drugega pa je rototilt, ki omogoči priključku popolno gibljivost (levo – desno in okoli) ter prilagajanje terenu, na katerem stroj dela. Ta gibljivost priključka je izredno pomembna predvsem na mestih, kjer je malo manevrskega prostora, hkrati pa je delo za upravljavca stroja neprimerno hitrejše in lažje. Ravno to dvoje je današnjem hitrem tempu življenja še kako pomembno tudi v gradbeništvu, kjer rototilt zaradi svojih številnih prednosti postaja nepogrešljiv v vsakdanji rabi. Tip stroja za power tilt, rotobox in rototilt ni pomemben, proizvajajo jih namreč za vse znamke delovnih strojev, ki jih najdemo v Evropi, in sicer gre za bagre od ene do 100 ton teže.

Vsi proizvodi podjetja HKS so narejeni robustno, vitalni deli so dobro zaščiteni proti mehanskim poškodbam, notranji deli power tilta so brez cilindra in v celoti potopljeni v hidravlično olje, zaradi česar je možnost obrabljenosti zmanjšana na minimum. Tilt, rotobox in rototilt odlikujejo moč, kompaktnost in enostavno vzdrževanje. Več o podjetju HKS in njihovih proizvodih si lahko preberete tudi na spletni strani www.besser-ohne-zylinder.de.

Gm Mustang 2011  ©  Vse pravice pridržane. | Marijan Fujan s.p., Hraše 5, 1216 Smlednik.