V marcu vas vabimo na kar dva sejma ...

 … od petka 16. marca do nedelje 18. marca 2018 bo v Semiču 2. Belokranjski spomladanski sejem. Na sejmu bo tudi tokrat največ pozornosti namenjene kmetijski in gradbeni opremi, repromaterialu ter novostim na tem področju. Seveda pa bo med več kot 30 ponudniki na 2.000 m2 razstavnih površin tudi precej ponudnikov lokalno pridelane hrane. Obiskovalci bodo lahko dobili marsikateri strokovni nasvet, pripravili bodo prikaze uporabe strojev in opreme. Sejem, ki se bo zaključil v nedeljo zvečer, bo spremljal tudi pester spremljevalni program z obilo zabave in dobre glasbe. Več o dogajanju najdete TUKAJ.

 

Teden za tem, torej od 23. marca do 25. marca 2018 pa bo v Komendi spomladanski sejem kmetijske, gozdarske, gradbene, komunalne mehanizacije in vrtne opreme. Na približno 250 m2 se bo tam – kot že vrsto let - ponovno predstavilo tudi naše podjetje. Razstavni prostor bo na naši že preizkušeni lokaciji, torej nasproti glavnega vhoda na hipodrom. Na našem razstavnem prostoru si boste lahko ogledali izbor novih in rabljenih delovnih strojev in priključkov. Tako bodo med drugim na ogled predstavniki nakladalnikov Mustang, nakladalnik Atlas,izbor novih in rabljenih mini bagrov Yanmar ter rabljeni stroji iz najemnega parka HKL Baumaschinen. Več o sejmu Komenda najdete TUKAJ.

Ustavite se na našem razstavnem prostoru v Semiču ali v Komendi - veseli vas bomo!

marec 2018

Še malo, pa bo čas za spomladanska opravila ...

yanmar

 

V teh dneh, ko bi si že želeli malo več sončnih žarkov, se (vsaj ponekod) še kar spopadamo z debelo zimsko odejo snega. Ker za dežjem vedno posije sonce, za zimo pa slej ko prej pride pomlad, pa seveda tudi že malo razmišljamo o vsem, kar bo treba postoriti spomladi. In takle pomočnik, ki vam ga/jih predstavljamo v temle članku, vam lahko kar veliko pomaga. Bagrom japonske znamke Yanmar so se pred nekaj leti pridružili še demperji, nakladalniki in mobilni bagri; vse bolj priljubljena pri nas pa je tudi linija strojev za komunalno in vrtnarsko uporabo. Sem spadajo mini traktorji, zemeljske freze, transporterji in snežne freze.

 

V Yanmar Agriculture imajo v ponudbi serijo komunalnih traktorjev z močjo od 16 do 60 konjskih moči, ki so enostavni za uporabo in vzdrževanje. Odlikujejo jih sodoben izgled, udoben delovni prostor za uporabnika in izjemna uporabnost sicer dokaj majhnih traktorjev. Prav zaradi številnih možnosti uporabe, moči, učinkovite uporabe goriva ter enostavnosti upravljanja so traktorji Yanmar priljubljeni predvsem v kmetijstvu, sploh pa pri vrtnarjih in komunalnih podjetjih v urbanih območjih. Vse modele traktorjev poganjajo motorji Yanmar; zadnji modeli imajo vgrajeno novo serijo motorjev s TNV neposrednim vbrizgavanjem dizelskega goriva, seveda pa vsi modeli zadostijo strogim evropskih predpisom glede onesnaževanja okolja. Vsi vitalni deli traktorja so pod enodelnim prednjim pokrovom, ki dvignjen vzdrževalcu ponudi nemoten dostop do vseh pomembnih vzdrževalnih točk. 

 

Komunalni traktorji Yanmar so dobavljivi brez kabine in z varnostnim lokom ali z zaprto kabino, ki je lahko tudi ogrevana oziroma klimatsko hlajena (možnost). V obeh primerih so v podjetju Yanmar poskrbeli za kar največjo mero udobja. K temu veliko pripomore ergonomsko oblikovan udoben sedež, ki si ga uporabnik lahko povsem prilagodi svojim potrebam; obenem mesto sedenja tako na traktorju z lokom kot s kabino upravljavcu stroja ponuja nemoten 360-stopinjski pogled na okolico. Velik kazalnik v armaturnem delu skrbi za to, da ima voznik ves čas na voljo vse informacije o hitrosti, porabi in opravljenih delovnih urah.

 

Vsi modeli Yanmarovih komunalnih traktorjev so bili zasnovani tudi z mislijo na čim enostavnejše upravljanje; krmiljenje je zato logično, vožnja umirjena in udobna. Da bi bila uporaba teh strojev čim bolj univerzalna, omogočajo priključitve namensko zelo različnih priključkov (zadaj, spredaj in v srednjem spodnjem delu). Pri komunalnem in vrtnarskem delu so nepogrešljivi plugi, mulčerji, kosilnice, freze, dvoriščne metle, škropilnice, seveda tudi prikolice in podobno. Ne samo pri spomladanskih delih, kar skozi vse leto so nepogrešljivi. Kajne?

marec 2018

 

 

Yanmar - vse na enem mestu

 

 

 

 Yanmar – vzdrževanje in servisiranje delovnih strojev tudi po prodaji. Nemalokrat se uporabniki delovnih strojev srečujejo s težavami pri iskanju rezervnih in ustreznih maziv oziroma delov za svoje stroje, pri podjetju Yanmar pa nudijo hitro in učinkovito podporo – tako glede originalnih nadomestnih delov, gosenic, olj in maziv kot z usposobljanjem in permanentnim izobraževanjem svojih zastopnikov in mehanikov. Lansko leto smo v podjetju GMM končali s prejemom prestižnega naziva »premium dealer«, ki smo ga bili še posebej veseli. 

Naj vas spomnimo na možnost učinkovitega vzdrževanje Yamnarovih delovnih strojev, ki je na voljo tudi v Sloveniji. Predvsem ob večjih servisih (na 500, 1000, 1500 ... delovnih ur) proizvajalec posebej priporoča uporabo originalnih servisnih delov. Prav zato so pri Yanmaru na voljo servisni paketi. Ti vsebujejo komplet vseh filtrov in pripadajočih tesnil, ki jih je potrebno ob določenih servisnih intervalih zamenjati. Seveda lahko kupite vsak del tudi posebej. Na voljo so vam originalni servisni in nadomestni deli, deli podvozja, kabinski deli, vsa stekla, sedeži, ročice in drugo – torej celotna ponudba za vse Yanmarove delovne stroje, in sicer od najstarejših do povsem novih modelov. Mesečno v podjetju Yanmar pripravijo tudi posebej ugodno – akcijsko ponudbo raznih delov, ki lahko ob servisu pridejo še kako prav (spremljajte našo ponudbo v posebnem zavihku in tudi na naši FB strani).  

certifikat

Med novejšimi proizvodi, ki jih prodaja Yanmar pod lastno blagovno znamko, so originalni akumulatorji. Delovni stroji zaradi dela v težkih delovnih pogojih potrebujejo posebno izvedbo akumulatorja (visok zagonski tok, neobčutljivost na tresljaje in udarce), poleg tega pa morajo biti prilagojeni  stroju (pravo pritrdišče, dimenzija, pravilno obrnjeni poli in drugo). Akumulatorji  Yanmar so v nekaj dneh dobavljivi za vse modele (standardni so v zalogi v Sloveniji), so pa kompatibilni tudi z drugimi znamkami delovnih strojev.

Med rezervnimi deli iz podvozja posebej izpostavljamo še gumi gosenice. Yanmar prodaja pod svojim okriljem dve vrsti gumi gosenic: za prvo vgradnjo in težke gradbene pogoje priporočajo gumi gosenice Bridgestone, druga varianta (nekoliko ugodnejša) pa so gosenice lastne blagovne znamke Yanmar. V programu so seveda še železne gosenice ali kot rezervni del kombinacija železnih gosenic z gumi nastavki – t. i. copati.

februar 2018

Novo sodelovanje s podjetjem Winkelbauer

wink1

Podjetje Winkelbauer GmbH je v Sloveniji že poznano, predvsem zaradi njihovih visoko kakovostnih delovnih orodij in opreme za stroje do 100 ton. Njihove dejavnosti pa so poleg različnih priključkov še deli in sistemi za strojniške priključke, različne komponente za druga podjetja ter razvoj inovacij za gradbeništvo.

Tradicija, izkušnje in inovativne ideje gredo pri podjetju Winkelbauer zares z roko v roki, zato si z veseljem vzamejo tudi čas za iskanje novih rešitev in izgradnjo povsem individualnih priključkov posebej za naročnika. V Sloveniji podjetje najbolj poznamo po različnih bagrskih žlicah in hitrih menjavah, je pa v njihovi proizvodni ponudbi še cela paleta različnih nakladalniških žlic in delov zanje. V njihovem podjetju v avstrijskem Angerju okoli 90 visoko usposobljenih zaposlenih obdela več kot 3.000 ton jekla na leto,  njihova visoko kakovostna delovna orodja pa so poznana tudi izven evropskih meja. Od marca 2017 so direktni pogodbeni partner z našim podjetjem in  veselimo se dobrega sodelovanja. Za več informacij smo vam na voljo.

8. maj 2017 

Novost v Sloveniji - prikolice Blomenröhr

blomenrohrPodjetje Blomenröhr ima več kot 50-letno tradicijo izdelave različnih prikolic za selitve delovnih strojev, prevoz materialov in podobnega; njihova posebnost pa je v tem, da je vsaka prikolica izdelana posebej po željah in potrebah naročnika.  

Tako v Nemčiji kot v svetu (približno tri četrtine njihovih izdelkov izvozijo izven držav Evropske unije) je njihov proizvodni program poznan kot vsestranski in prilagodljiv. Prikolice Blomenröhr slovijo tudi po kakovosti; trdna konstrukcija, najboljši materiali, zelo dobro usposobljena ekipa delavcev, ki nenehno sledijo novostim, hkrati pa izkušnje zagotavljajo dolgo življenjsko dobo izdelkov. Slednje podjetje dokazuje tudi s prodajo njihovih rabljenih (starejših) prikolic, ki jih po popravilu oziroma kakšni lepotni napaki ponovno pripravijo za prodajo. Hkrati zagotavljajo rezervne dele za vse svoje tipe prikolic, in to od najnovejših do tistih, ki so bile narejene že desetletja nazaj. Njihova ponudba zajema selitvene prikolice od najmanjših (mini prikolic za stroje teže od dobrih dveh ton naprej) do največjih (nosilnosti 20 ton), kiper prikolice različnih velikosti, prikolice za različen gradbeni material (posebne prilagoditve glede na volumen in specifiko kupčevih potreb) ter kombinirane selitvene prikolice za stroje, ki so obenem narejene kot dvostranske kiper prikolice. Po njihovem prepričanju sta bistveni prilagodljivost in kakovost, oboje pa želijo ponuditi kupcu kar najbolje. Nekaj njihovih prikolic si lahko ogledate v spodnji galeriji slik. Za več informacij pokličite po telefonu! 

19. april 2017

 

Gm Mustang 2011  ©  Vse pravice pridržane. | Marijan Fujan s.p., Hraše 5, 1216 Smlednik.