Komunalni in vrtnarski traktorji Yanmar že v Sloveniji

traktorIzmed proizvodov japonske znamke Yanmar so v Sloveniji zagotovo najbolj poznani mini bagri Yanmar. Bagrom serij SV in ViO so se pred nekaj leti pridružili še demperji, nakladalniki in mobilni bagri. Nekoliko manj znana pa je pri nas linija strojev za komunalno in vrtnarsko uporabo. Sem spadajo mini traktorji, zemeljske freze, transporterji in snežne freze.

 

V Yanmar Agriculture imajo v ponudbi serijo komunalnih traktorjev z močjo od 16 do 60 konjskih moči, ki so enostavni za uporabo in vzdrževanje. Odlikujejo jih sodoben izgled, udoben delovni prostor za uporabnika in izjemna uporabnost sicer dokaj majhnih traktorjev. Prav zaradi številnih možnosti uporabe, moči, učinkovite uporabe goriva ter enostavnosti upravljanja so traktorji Yanmar priljubljeni tako v kmetijstvu kot v gradbeništvu, sploh pa pri vrtnarjih in komunalnih podjetjih v urbanih območjih. Vse modele traktorjev poganjajo motorji Yanmar; zadnji modeli imajo vgrajeno novo serijo motorjev s TNV neposrednim vbrizgavanjem dizelskega goriva, seveda pa vsi modeli zadostijo strogim evropskih predpisom glede onesnaževanja okolja. Vsi vitalni deli traktorja so pod enodelnim prednjim pokrovom, ki dvignjen vzdrževalcu ponudi nemoten dostop do vseh pomembnih vzdrževalnih točk. 

 

Komunalni traktorji Yanmar so dobavljivi brez kabine in z varnostnim lokom ali z zaprto kabino, ki je lahko tudi ogrevana oziroma klimatsko hlajena (možnost). V obeh primerih so v podjetju Yanmar poskrbeli za kar največjo mero udobja za upravljavca stroja. K temu veliko pripomore ergonomsko oblikovan udoben sedež, ki si ga uporabnik lahko povsem prilagodi svojim potrebam; obenem mesto sedenja tako na traktorju z lokom kot s kabino upravljavcu stroja ponuja nemoten 360-stopinjski pogled na okolico. Velik kazalnik v armaturnem delu skrbi za to, da ima voznik ves čas na voljo vse informacije o hitrosti, porabi in opravljenih delovnih urah.

 

Vsi modeli Yanmarovih komunalnih traktorjev so bili zasnovani tudi z mislijo na čim enostavnejše upravljanje, krmiljenje je zato logično, vožnja pa umirjena in udobna. Da bi bila uporaba teh strojev čim bolj univerzalna, omogoča priključitve namensko zelo različnih priključkov (zadaj, spredaj in v srednjem spodnjem delu). Pri komunalnem in vrtnarskem delu so nepogrešljivi plugi, mulčerji, kosilnice, freze, dvoriščne metle, škropilnice, seveda tudi prikolice in podobno. Dva modela iz linije komunalnih traktorjev Yanmar (z nekaj priključki) bosta na ogled tudi na prihajajočem spomladanskem sejmu v Komendi. 

 

Yanmar Agriculture, ki ima več kot 40-letno tradicijo, izdeluje še samohodne vrtnarske freze za zemljo, široko uporabne transporterje na gumi gosenicah (za vrtnarstvo, vinogradništvo in podobno) ter samohodne snežne freze. 

 

Gm Mustang 2011  ©  Vse pravice pridržane. | Marijan Fujan s.p., Hraše 5, 1216 Smlednik.