Še malo, pa bo čas za spomladanska opravila ...

yanmar

 

V teh dneh, ko bi si že želeli malo več sončnih žarkov, se (vsaj ponekod) še kar spopadamo z debelo zimsko odejo snega. Ker za dežjem vedno posije sonce, za zimo pa slej ko prej pride pomlad, pa seveda tudi že malo razmišljamo o vsem, kar bo treba postoriti spomladi. In takle pomočnik, ki vam ga/jih predstavljamo v temle članku, vam lahko kar veliko pomaga. Bagrom japonske znamke Yanmar so se pred nekaj leti pridružili še demperji, nakladalniki in mobilni bagri; vse bolj priljubljena pri nas pa je tudi linija strojev za komunalno in vrtnarsko uporabo. Sem spadajo mini traktorji, zemeljske freze, transporterji in snežne freze.

 

V Yanmar Agriculture imajo v ponudbi serijo komunalnih traktorjev z močjo od 16 do 60 konjskih moči, ki so enostavni za uporabo in vzdrževanje. Odlikujejo jih sodoben izgled, udoben delovni prostor za uporabnika in izjemna uporabnost sicer dokaj majhnih traktorjev. Prav zaradi številnih možnosti uporabe, moči, učinkovite uporabe goriva ter enostavnosti upravljanja so traktorji Yanmar priljubljeni predvsem v kmetijstvu, sploh pa pri vrtnarjih in komunalnih podjetjih v urbanih območjih. Vse modele traktorjev poganjajo motorji Yanmar; zadnji modeli imajo vgrajeno novo serijo motorjev s TNV neposrednim vbrizgavanjem dizelskega goriva, seveda pa vsi modeli zadostijo strogim evropskih predpisom glede onesnaževanja okolja. Vsi vitalni deli traktorja so pod enodelnim prednjim pokrovom, ki dvignjen vzdrževalcu ponudi nemoten dostop do vseh pomembnih vzdrževalnih točk. 

 

Komunalni traktorji Yanmar so dobavljivi brez kabine in z varnostnim lokom ali z zaprto kabino, ki je lahko tudi ogrevana oziroma klimatsko hlajena (možnost). V obeh primerih so v podjetju Yanmar poskrbeli za kar največjo mero udobja. K temu veliko pripomore ergonomsko oblikovan udoben sedež, ki si ga uporabnik lahko povsem prilagodi svojim potrebam; obenem mesto sedenja tako na traktorju z lokom kot s kabino upravljavcu stroja ponuja nemoten 360-stopinjski pogled na okolico. Velik kazalnik v armaturnem delu skrbi za to, da ima voznik ves čas na voljo vse informacije o hitrosti, porabi in opravljenih delovnih urah.

 

Vsi modeli Yanmarovih komunalnih traktorjev so bili zasnovani tudi z mislijo na čim enostavnejše upravljanje; krmiljenje je zato logično, vožnja umirjena in udobna. Da bi bila uporaba teh strojev čim bolj univerzalna, omogočajo priključitve namensko zelo različnih priključkov (zadaj, spredaj in v srednjem spodnjem delu). Pri komunalnem in vrtnarskem delu so nepogrešljivi plugi, mulčerji, kosilnice, freze, dvoriščne metle, škropilnice, seveda tudi prikolice in podobno. Ne samo pri spomladanskih delih, kar skozi vse leto so nepogrešljivi. Kajne?

marec 2018

 

 

Gm Mustang 2011  ©  Vse pravice pridržane. | Marijan Fujan s.p., Hraše 5, 1216 Smlednik.